Friday, April 20, 2012

aku kini kakak..

alhamdulillah.. segala puji bagi Allah dan salam kerinduan buat rasulillah.. jalan ini kulalui, kini dengan dukungan dan gendongan adik-adik di sisi..

alhamdulillah. aku kini kembali. entah untuk apapun, ia tetap kerana Allah.. untuk kali keberapapun, itu aku tak peduli. setahun teramat cukup untukku mengatur hidup, dan kini aku kembali (lagi dan lagi).

bila difikir, memang tepat sekali graf kehidupan yang diteorikan para pemikir psikologi. bahawa, hidup manusia bersiku-siku, dan apabila sampai suatu tahapan, maka ia akan mulai menjumpai rentaknya. gelombangnya sudah tidak terlalu kuat beralun, malah jika berubah ia akan melaluinya dengan lebih stabil.

aku kira, itulah aku sekarang. cukup kukongsikan di sini, bahawa aku kini seorang "kakak". bukan saja kakak di dalam aturan darah daging seperut sepusing, namun aku kini bersyukur menjadi kakak di sudut hati dan jiwa..

kakak yang telah kehilangan ibunya ini kini punyai ratusan ibu-ibu yang sentiasa mengisi hati, walau ibuku dan nenekku takkan punyai galang ganti... kumohon pada Tuhan, moga diperkuat hati dan azamku untuk mulai menulis semula. moga-moga jadi kongsian buat adik-adik yang sedang meniti gelombang kehidupan.

wahai adik, kakak kini kembali di medan maya. berbekalkan batu (tablet) di tangan, kita lihat seligat mana kakak mampu bertahan!

5 comments:

kaler_pensel said...

Go kakakwearsniqab! menanti ur words of wisdom~

spanbob said...

i've been waiting for u, my dear sista!

(your no.1 fan dah mai... kih3)

Anonymous said...

kakak sayang!!! menanti kata2 semangat darimu! rindu akak ^^

Anonymous said...

go akak!!!

yg selalu menunpang kasih di rumahmu,
adik

ghulam said...

akk, kite x pernah jumpa, tp sy selalu teringin jumpa akk. cepat tulis, sy nk bace, nk cr inspirasi..