Monday, July 14, 2008

What Do You Like?

Harini belajar cara menyatakan suka atau tidak suka...

"Occay, today we are going to talk about cartoon characters. Kamu suka cerita kartun tak? Do you like cartoons?" Kate si cegu dengan accent bri'ish.
"Sukeeeeeeeeeee. Spongebooooooooop!" Mereka menjawap dengan accent Danga.
"Catdog!"jawab yang lagi satu.
Blabla... jawab yang lain.

"In spongebob, who do you know?" I asked.
"Mr Crab"
"Squidword"
"Patrick"
Blabla...

"All-right. Good boys and girls. Hmm... I'd like to know; do you like Spongebob?" Me.
"Yesssssssssss. I do," them.
"Do you like Mr Crab?" Me.
"No I don't," them.
"Do you like me?" Me
"Mi? Mi goreng ke teacher?" Azam.
"Tak laaa. Tu teacher tanya kite suke dia ke tak" Aki.
"Yes. Me; saya. Do you like me?"
"Yesssssssssssss I do," choral answer.
*grin*

blabla...
Kelas pun tamat.
"Ok. Thank you, class."
"Thank you, teacher"
"Ok, bubbye! Assalamualaikum" cegu melambai dan keluar.
"Teacher tunggu! Nak hug and kiss!"
*mendepangkan tangan*

xoxo

Hmm. Kurang professional betullah.

6 comments:

mizzLeli said...

very de kiut.

JHaZKiTaRo said...

salam ziarah from Dublin.. :)

Anonymous said...

Diriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a katanya: Nabi s.a.w telah bersabda: Hati orang tua menjadi muda kerana mencintai dua perkara: Mencintai hidup dan harta.

-- HR Bukhari&Muslim

HaYaTi said...

hee..tomeinye..
kak sofi ni link hari tu akak mintak kan.. blog kitorg bdk2 sunway..
Http://aunazfifteena.blogspot.com

adiat said...

comelnye...mesti teacher ni sgt disayangi anak2 muridnya... :)

"teacher tunggu! nak hug and kiss!"
hehe..nak jugak!!!

p/s: xpe je kalau kurang professional..yg penting teacher ni BEST!!!

khAzInAtUL AsrAr said...

salam kak saufi..
Lama tak jumpa,ingat saya lagi ke???..hihi,kita jumpa kat Angulia last year..huhu,sangat comey..have a visit on my blog..maybe we can get taaruf later on..